Pri registraciji v Google AdSense je naštetih 5 glavnih pogojev, katerim moramo ustrezati za oglaševanje z AdSense. Po forumih s tematiko spletnega oglaševanja večkrat zasledimo debate o izključitvah profila iz AdSensa in vzrokih le tega. Google profil izključi le enkrat, pot do pridobitve pravice za oglaševanje z AdSense pa je po izključitvi težka oziroma nemogoča, saj je število uporabnikov, ki so po izključitvi iz AdSense ponovno pridobili pravico oglaševanja, zelo malo. Spodaj so naštete glavne točke Googlove politike spletnega oglaševanja, ki jih spletni založniki moramo upoštevati. [3]

Kliki založnika spletnega mesta na oglase na lastni spletni strani so prepovedani. Tukaj so všteti ročni kliki in uporabe robotov za ustvarjanje umetnih klikov. Google teži k temu, da je vsak klik posledica interesa obiskovalca za oglas.

Prepovedano je spodbujanje klikov, torej napeljevanje in uporaba zavajajočih metod za pridobitev klikov na oglas. Prepovedane so objave v stilu »kliknite na oglas«, grafični elementi, npr. puščice, ki spodbujajo klike. Prepovedana je tudi postavitev oglasov ob slikah na spletni strani in plavajoči oglasi. AdSense oglas mora imeti fiksno pozicijo na spletni strani, hkrati pa se morajo oglasi ločevati od ostale vsebine na spletni strani.

AdSense ni mogoče vstaviti na spletne strani z vsebino s področja pornografije, nasilja, rasne nestrpnosti in nestrpnosti do posameznikov, skupin in organizacij, drog in pripomočkov. Prepovedane so tudi prodajne strani za piva in žgane pijače, tobaka in tobačnih izdelkov, zdravil na recept, orožja in streliva in prodajne strani z ponarejenimi izdelki. Prepovedane so strani s pretirano uporabo kletvic, s hekersko vsebino, strani, ki obiskovalcem ponujajo zaslužke na spletu s pomočjo klikov, brskanjem po straneh, anketah in podobno. Prepovedana je vsaka vsebina, ki je nezakonita, spodbuja nezakonite dejavnosti ali posega v pravice drugih.

Prepovedano je prikazovanje AdSense oglasov na straneh z avtorsko vsebino, v primeru, da založnik nima pravice za prikaz te vsebine. Prav tako so prepovedane strani s povezavami na druge spletne strani z neavtorsko vsebino.

Na spletno stran z AdSense oglasi je prepovedano prejemati storitve oseb, ki so plačane za klikanje na oglase oziroma, ki ustvarjajo prikaze. Prav tako so vabila preko masovne elektronske pošte všteta v neželjen vir prometa spletne strani.

AdSense oglasi ne smejo biti prikazani v obliki izskočnega okna (pop-up ali pop-under oglas). AdSense oglasov ne smemo vstavljati v elektronsko pošto, programe in spletne strani za elektronsko pošto in na spletne strani, ki imajo omogočeno samodejno osveževanje. Oglasi ne smejo biti prekriti z drugimi gradniki spletne strani, saj to povzroča neželene klike. Prioriteta spletne strani naj bi bila prikazovanje vsebine, ne pa služenje s kliki na oglase.

Google AdSense uporablja DoubleClick piškotke za prikazovanje oglasov glede na obiskovanje drugih spletnih strani uporabnika. Z uporabo piškotkov morajo biti obiskovalci seznanjeni. Torej moramo te podatke spletni založniki vpisati v politiko zasebnosti (Privacy Policy).

AdSense oglasi so onemogočeni na spletnih straneh z igrami na srečo. Prav tako so prepovedani na straneh s povezavami do strani z igrami na srečo. V nekaterih državah je sicer to dovoljeno, vendar le z izpolnjevanjem strogih zahtev Googla.

Naenkrat se lahko prikazujejo le trije AdSense oglasni bloki, samo eden od teh pa je lahko velikosti 300×600.